Ik vind het moeilijk om een dag vrij te nemen.

Het is kerstvakantie en iedereen is al bezig met de kerstinkopen en afronding van het oude (boek)jaar.
Ik weet wat ik leuk vind om te doen als ik vrij ben:
beetje rondhangen in huis, tekenen, mediteren, lezen, knutselen, yogaboeken lezen.

Maar er moet nog zoveel gebeuren voor project X, dat start op 16 januari!
Ik kom ook elke dag iets nieuws tegen, waarmee ik project X kan verbinden, dat voelt zo goed!

En ik WIL ook gewoon door: Teksten schrijven, leerplan maken, programma maken, evaluaties, overleggen met cocreators, leren en dan de kickoff van dit project waar ALLES waar ik in geloof en meegemaakt heb, terugkomt samen met mensen die ook in mij geloven en hun kennis met mij delen.
Dat is zo vreselijk mooi om mee te maken, dat je iets doet en het helemaal klopt.

Maar toch voel ik aan alles dat ik vrij moet nemen en zelfs niet deze blog zou moeten schrijven: ik werk al 3 jaar nonstop aan mijn business en zelfs tijdens het mediteren ben ik bezig met heb bedenken van creatieve oplossingen.

En als ik terug kijk denk ik:wow dat ik zoveel bereikt heb, ondanks de crisis, de heersende politiek, mijn wisselvallige energiebalans en mijn verlangen om echt alleen te doen wat ik waardevol vindt voor deze samenleving.

En als ik naar voren kijk zie ik zoveel mensen die met mooie dingen bezig zijn.
Gisteren was ik bij een cocreatiedag met mensen die de toekomst zien, bouwen en in gang zetten!

Daarom kan ik geen dag vrij nemen: ik zie elke dag weer hoe hard we allemaal aan het werk zijn om deze wereld een stukje mooier en beter te maken. Elk stapje dichterbij onze droom. Dat voelt als een zegen!

Dus ik werk nog even door en daarna ga ik naar mijn familie in Palermo, waar ik even terug in de tijd wordt geworpen: de Siciliaanse samenleving is in een heel ander stadium dan Nederland.

Afsluitend deze videoblog, waarin ik opeens snap waar het allemaal vandaan komt.
BTW videobloggen is gaaf! Probeer het uit zelf uit 🙂

Chiara’s HARTwerkblog from Chiara on Vimeo.

Meer weten hoe ik op dit pad ben terecht gekomen? Kom 6 maart 2014 naar het GIVECONOMY-event in Leiden.

Meer info over event klik hier. 

One Comment  to  Ik vind het moeilijk om een dag vrij te nemen.

  1. Ellen Smits schreef:

    Chiara, leuk filmpje, je bent goed bezig, en ik geloof zeker in je, dat je de dingen kan bereiken in je leven die je graag wilt.
    Blessed be……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *