Vergeet niet te dansen

Ik streef niet naar succes, sterker nog: ik ben zo ambitieloos als het maar zijn kan.

Afgelopen maanden ben ik op retraite, expeditie en onderzoek geweest.

Wat wil ik, waar ga ik naar toe, wat moet ik bereiken?

Allemaal vragen waar ik geen antwoorden op wist.

 

Intussen kreeg ik allemaal leuke projecten op mijn pad:

 • Een proefcursus Kundalini Yoga voor studenten.

  Ik als treehugginghippie in 2002

 • Het filmen van Inspiration Monday
 • Een cocreatieproject met Shanti Silos waarbij we met allemaal boeiende mensen werken aan de film over Lichtpuntjes.

  Co(ok)creationnight

 • Het maken van een filmpje over waarmaakdagen met Bas Bakker, waar we tijdens de treinreis ook een filmpje hebben gemaakt.
 • Het filmen van de lezing van Robbert Vesseur over de GEEF-economie (helaas zit de helft van de filmpjes nog vast op een te trage geheugenkaart…)
 • Het opruimen en verhuren van mijn huis in Leiden (waar ik de meest bizarre foto’s tegenkwam)
 • Het voorbereiden van mijn overwintering in Palermo
 • Het maken van een documentaire over Liefde en open relaties
 • En intussen bestuur ik de Gangmakerij samen met vier andere fantastische gangmakers.

 

En volgens mij vergeet ik nog wat leuke tussendoortjes, opdrachten, ontmoetingen en nieuwe contacten.

Maar intussen bleef ik mijn hoofd op de muur bonzen van wanhoop: wat ga ik doen in 2013?

Tot ik vandaag bij de zoveelste wervelende filmmiddag kwam bij Shanti en zij mij toeriep: wat zie jij er stralend uit!

Huh? Ik? Stralend?

Ja verrek, ik doe allemaal leuke dingen en ik leef helemaal in het moment, want tja, ik heb namelijk geen doel en geen ambitie.

En toen kwam ik dit filmpje tegen:

 

Wakker worden!

Het leven is allang begonnen, geniet van elke seconde, maak er een feest van, ga spelen, leven en je hart volgen.

En dat deed ik dus al, waarschijnlijk al mijn hele leven maar was ik elke keer ergens naar toe aan het werken….dat tentamen….die scriptie….een betere stage….meer opdrachten…..en intussen bestaat er geen gelukzalig gevoel van succes, dat je iets bereikt hebt, dat je er eindelijk bent.

Begin daarom meteen met het realiseren van je dromen: doe wat je altijd had willen doen.

In mijn geval: ik heb meteen een eigen semi-profesionele videocamera aangeschaft.

Leuk detail: op de doos van Coolblue is een bedankkaartje geprint voor je buren, mocht je pakketje daar beland zijn. In mijn geval niet maar ik ga er toch stiekem iemand mee verrassen.

Echt, het Sinterklaasgevoel was helemaal terug, ik was zo blij als een kind!

 

One Comment  to  Vergeet niet te dansen

 1. chiaravdberg schreef:

  wow, kreeg meteen een mooie reactie van facebook:

  Lieverd, wat leuk om je blog te lezen. Voor een buitenstaander, iemand die jou eigenlijk niet kent en ook jouw processen niet zie ik feitelijk een behoorlijk leuk, inspirerend, enerverend leven. Volgens mij, zit je al in de juiste frequentie. Twijfel niet te veel, ( als dat lukt). Maak het mee, pak het moment, neem deze golf. Ook in de drukte, de diversiteit, de invloed van dat alles, is meditatie. Meditatie is overal waarin je in het moment bent,in het NU en daar kunt volstaan met wat er dan is en dan gebeurt. Het volgende moment is dan weer een volgend ding, niet iets om je nu al druk over te maken. Het is druk maar dat is goed. Vanaf van een positie ver af heb ik de indruk…dat gaat wel lekker. En dat is ook de conjunctuur van deze periode. Enjoy the wave. Pak hem! grt, Vera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *