Sta even stil

Ik ben weer toe aan iets nieuws, hard gewerkt en nu even tijd nodig om stil te staan.

Mijn Linkedin-profiel heb ik al aangepast: ik ben op retraite. Alle klussen en banen afgevinkt.

Werkloos dus? Absoluut niet.

 

Werkloos bestaat in mijn optiek niet.

 

Je kiest ervoor om even niks te doen, omdat je dat nodig hebt. Er is namelijk altijd werk. We moeten ook af van het concept dat een ander je moet vertellen wat je zou moeten doen, jouw leven is jouw levenswerk.
Maak er dan ook werk van!

 

Ontdek je missie en passie wat je wilt in het leven, wat je wilt bijdragen aan de mensen om je heen en de stad waar je woont. Er is altijd wel wat te doen, stilstaan en niks doen is dus bijna niet mogelijk, tenzij je geen uitweg meer zit.

 

Stilstaan en reflecteren wat je wilt, dat is al een job ansich.

 

Foto: Jules Stoop. Bewerking: Chiara

Ja maar ik moet geld verdienen!

Ja maar hoe komt er brood op de plank?

 

We hebben zo weinig vertrouwen in elkaar en deze zorgstaat waar we al meer dan 60 jaar aan werken, zodat niemand wat te kort komt.

Er wordt voor je gezorgd, heus, vertrouw me, niemand wilt dat je verhongert en op straat terecht komt, tenzij je zo eigenwijs bent dat je alle hulp die je krijgt afwijst, de zogenaamde zorgmijders.

 

Maar als je openstaat voor hulp, dan komt die er wel.

 

Ik heb dagen gehad dat ik het-echt-niet-meer-wist,

dat ik wanhopig was en ik niet wist waar ik moest beginnen.

Toen de mensen in mijn omgeving eenmaal wisten dat ik in nood was, kreeg ik alle hulp, liefde, aandacht dat ik nodig had om er weer uit te komen. Van familie maar ook van compleet vreemden die compassie voelen en je willen helpen.

 

Heb vertrouwen in de mensen om je heen, want die zijn namelijk net als jij.

 

Jij wilt toch ook niet dat je buurman, vriend, zoon of collega ten gronde gaan en dat je alles zult doen om

die persoon verder te helpen, ook als is het maar een goed gesprek, een maaltijd of een tip naar een persoon die ze

verder kan helpen.

 

Zo kom ik steeds een stapje verder in het leven, elke keer lijkt er crisis, drama, paniek, en dan uit ik dat, naar de mensen om mij heen die ik vertrouw en aan onze Lieve Heer/ Almachtige/Moeder Aarde/Helende Energie (kies iets wat bij je past) en dan accepteer ik alle hulp die ik krijg en geef ik mijzelf compleet over aan de mensen die van mij houden.

 

Tot zover, morgen weer een dag.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *