Heb jij het LICHT al gezien?

Je komt ze op straat tegen: mensen die stralen, van geluk, omdat ze ieder moment de moeite waard vinden, verliefd zijn, focussen op het goede of de keuze gemaakt en hun droom achterna zijn gegaan en sommigen hebben geen flauw idee . Als je goed kijkt zitten ze overal.

Misschien ben je zelf een LICHTpuntje?

 

Shanti Silos heeft een zesde zintuig voor stralende mensen ontwikkeld en ziet ze overal: op het strand, in de trein, bij haar thuis. Met haar flipcam stormt ze op de persoon af en krijgen ze als eerste een compliment en daarna een vraag:

waarom een straal je zo?

Deze simpele vraag veroorzaakte een kettingreactie aan mooie reacties en kwetsbare verhalen. Dit werden wekelijkse lichtpuntjesafleveringen op Youtube en straaljaagacties op festivals. In 2012 begon ze op goed geluk aan een documentaire wat resulteerde in een prachtig cocreatieproject waaraan tientallen mensen vrijwillig hun tijd en expertise hebben ingezet.

 

De film is een ode aan stralende mensen, die het licht in zichzelf hebben gevonden en dat onbewust delen met anderen. De film is gemaakt zonder budget of winstoogmerk. Een hele groep mensen hebben zich samen ingezet om dit vehaal te vertellen, omdat het in weze ook HUN verhaal vertelt. Een verhaal over crisis en overwinning, over duisternis en geluk.

 

De eerste film over LICHTpuntjes heeft als ondertitel ‘to spread the light!’ en heel het festival staat ook in teken van deze slogan: hoe kan jij je licht laten schijnen zodat ook andere mensen gaan branden van geluk?

 

Een feelgooddocu over mensen die stralen…waarom ze stralen? Dat ontdek je op 21 juni!

Sneak previews: 

Preview LICHTpuntjes|Sparks of Light movie from Chiara on Vimeo.

Talks over LICHTpuntjes:

* http://vimeo.com/36403082. vanaf 06:00

* http://www.youtube.com/

* https://vimeo.com/64314568 vanaf 4:02

lichtpuntjes uitnodiging

One Comment  to  Heb jij het LICHT al gezien?

  1. chiara schreef:

    Yes, de documentaire is af en afgelopen preparty was echt waanzinnig goed ontvangst en goede vibe, laat dat festival maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *