Laat eerst maar wat zien

‘Ja Chiara, iedereen heeft plannen in zijn hoofd die helemaal af zijn, maar laat eerst maar wat zien’

Ik heb een businesscoach en soms is ze een beetje streng. Zegt ze er lachend bij want ze is verre van dat: ze is eerlijk, duidelijk, bijna een kop groter dan ik en doet een dansje als ze blij is. Of als ik iets geniaals hebt gezegd. Ze woont in een strandpaleisje in Scheveningen, waar we sinds een Doorbraakcoachcafe in Seats2meet bijna elke week afspreken om te werken aan onze plannen en dromen. De ene week ben ik haar filmcoach, de andere week zij mijn businesscoach, maar vaak loopt het 1e uur door elkaar. Even theeleuten noemen we dat. Onze manier van werken en missies zijn als twee duopenottiepuzzelstukjes in elkaar gevallen (zij is Surinaams en ik een huidtype 1 Bakra) en heeft ons in korte tijd al een hoop opgeleverd.

We werken samen waarbij we onze sterkste kwaliteiten met elkaar delen en zodoende in een positieve, spiraal zijn beland waarbij onze plannen compacter, concreter en eigenzinniger worden. Deze samenwerking ontstond zoals je vroeger in de zandbak zat te spelen met je schepje en er nog een kleuter kwam aangewaggeld met een emmertje op haar hoofd: bingo, laten we samen een zandkasteel maken! En zonder te overleggen ga je aan de slag tot de klus geklaard is.

Chiara + gele emmer: past precies!

Onze zandkastelen tot zover:

1 lichtpuntjesaflevering

1 geslaagde co(ok)creation

1 trailer van de Sparks of Light film

4 belevingsverslagen

1 businesscompas

1 intake

10 schetsen en tekeningen

16 uur aan making-of filmmateriaal

300 foto’s

1 recept voor oma’s geheime tofugerecht

De introductie van de yogabreak

De introductie van het begrip biral

 

Dit had ik begin 2012 nooit kunnen bedenken of voorspellen.

Ik laat een hoop aan het toeval over en spreek altijd hardop mijn wensen uit. Op mijn verlanglijst staat van alles: biologische koffie, tweedehandskleding en een tuinhuisje. Geld staat er niet op, dat vind ik z’n ouderwets ruilmiddel en ook ontzettend saai. Natuurlijk kan je met geld al bovenstaande spullen kopen. Met geld maken wij onze transacties anoniem, snel en zakelijk. Veel liever laat ik mij verrassen en wil ik dat mensen mij iets geven vanuit hun eigen expetise of sociale overwaarde. Een personal coach stond ook op mijn verlanglijst en dit is de beste match ever. Dit bedenk je toch niet, een doorbraakcoach die heel toevallig ook bezig is met vernieuwend ondernemen, filmmaken en het waarmaken van dromen?

Deze levensfilosofie is natuurlijk niet onfeilbaar, zoals geld ook zijn voordelen heeft, heb ik gemerkt dat niet alles zo makkelijk te wensen is. Mijn huisbaas bijvoorbeeld, die wil gewoon knaken zien, cash, elke 1e van de maand. Telfort, die schrijft ongevraagd en op wisselde data zo’n 50 euro af voor mijn mobiele kantoor. En tot slot mijn zorgverzekering, daar ben ik best blij mee want afgelopen 2 jaar heb ik af en aan in de lappenmand gezeten.

Dus nu ben ik aan het zwoegen op het in kaart brengen van mijn WINKELproducten en diensten.

Spullen die mensen netjes kunnen afrekenen bij de kassa.

Wat er in gaat, komt er gelijk weer uit. Geld moet rollen!

 

Want momenteel staat de teller op 0,0 euro. Ik heb veel gewerkt, weinig verdient en wat ik had geïnvesteerd in nieuwe apperatuur. Alle overbodige onkosten zijn afgelopen jaar langzaamaan de deur uit gegaan: nieuwe kleren, tijdschriften, kapper (heb al sinds ik 21 ben geen lang haar meer gehad), huisje in Leiden (onderverhuurd aan een alleraardigste student).

Tot zover mijn winkelproducten:

 

Etalage

-Kundalini Yogalessen voor beginners en studenten

-Belevingsvideo’s van evenementen en organisaties

-Gangmaker: creatief benutten van leegstand

Schappen

-speciale reizen en retraites naar Palermo (volgende week schrijf ik hier een blog over, of bestel een handgeschreven briefblog)

-yogaretraite in Nederland

-Filmcoach (freelance docent voor PO en VO)

 

Magazijn 

-advies visuele strategie: van idee naar doelgroep, vind je juiste promotiemiddelen en taal.

-projectmanagement: van idee naar resultaat, een projectplan maken

 

Kelder

-een CMV diploma voor het uitoefenen van sociaalmaatschappelijke projecten

-vormgeving en layout van grafische producnten

 

Anyway: volgende week heb ik via skype weer een coachingsafspraak met Shanti Silos. Verderwerkend aan onze zandkastelen: zij schept weer wat businesszand in mijn emmertje, ik zeef haar filmmateriaal om de pareltjes eruit te vissen.

Mijn visioen:  volgende winter zitten we op het strand van Palermo na te praten over 2013 waarin we zo fijn samengespeeld hebben :).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *