Hoe ik uit de shit kwam

Ik was een complete boterhammen-met-pindakaas-is-gek-genoeg-volkskrant-atheist  tot ik op 9/11 2010 werd aangereden en 3 maanden niet mocht lopen wegens een verbrijzelde knie.

Na een jaar was ik nog steeds niet beter, ik liep vast in mijn lichaam en hoofd omdat ik MOEST beter worden, een baan vinden, carrière maken!
Maar ik was moe, zo moe, en het revalideren deed pijn, ik liep mank en na een half uur staan was ik  bekaf.
Dokters deden bloedtesten en daar kwam steevast uit dat ik kerngezond was. Gewoon verder trainen was het advies. Maar dat ging juist niet!
Intussen waren we een half jaar verder en kon ik nog steeds niet goed lopen en sliep ik de halve dag, dus laat staan dat ik kon werken.

Toen ik als hoogopleide jonge vrouw in de bijstand kwam, was het dieptepunt bereikt: Je bent als bijstandtrekker in deze maatschappij niks waard.

Ook is er weinig begrip en begeleiding voor mensen die aan het herstellen zijn van een operatie, want ik kan je vertellen dat een tibiaplateaufractuur niet niks is.

Mijn nieuwe knie werd bij elkaar gehouden door 9 pinnen en een titaniumplaat.

Na bijna een jaar thuiszitten ben ik begonnen met Kundalini Yoga, 1 x in de week. Het enige lichtpuntje in de week.
Heel langzaam aan durfde ik steeds meer te bewegen, werd ik rustiger in mijn hoofd en kreeg ik meer energie, maar vooral meer ZIN om iets te doen.
In plaats van solliciteren ben ik voor mezelf begonnen.
Het was de enige optie aangezien ik geen fysiek werk kan doen, zoals thuiszorg en lesgeven.
Tevens kon ik mij niet langer dan 4 uur op een dag concentreren zonder overspannen te raken.

Dus ondernemerschap is de oplossing!

Je kiest je eigen opdrachten, werktijden en geen baas en collega’s die je controleren.
Na 1.5 jaar van vallen, opstaan en weer doorgaan heb ik meer voor mekaar gekregen dan ik ooit had durven dromen!
Bijvoorbeeld De Gangmakerij, een platform voor mensen die werken vanuit hun passie en geloven in de GEEFeconomie, sociale overwaarde, waarmaken en durftevragen.
Daar is nu een nieuw begrip voor: gangmaken.
Je doet iets omdat je het leuk vind, de winst is verrijking van de maatschappij en werken aan een mooie samenleving.
 Ook heb ik mijzelf omgeschoold tot yogadocent en yogacoach: ik help mensen hun levensmissie te realiseren dmv yoga en meditatie. Dat kan heel ontspannend zijn, maar als je het wat langer praktiseert, kan het je leven richting geven en  je eigen negatieve shit transformeren. Precies zoals ik dat bij mijzelf heb gedaan.

En dat is maar een greep uit mijn activiteiten en ervaringen…2012 was mijn breekjaar. Ik heb mijzelf gevonden en sta nu met een nieuwe levensvisie in de wereld.


4 Comments  to  Hoe ik uit de shit kwam

 1. Ria Wijnands schreef:

  Geweldig Chiara, je hebt jezelf overwonnen. daadkracht, wilskracht en fantasie
  hebben je gebracht waar je nu bent. Fijn dat ik jou heb leren kennen. Ook ik streef een ideaal na. Ook voor mij is dit na een zware periode in mijn leven. Bijzonder hoe iets kan lopen.
  Waarschijnlijk ben jij de persoon die mij kan helpen mijn doel”: Ëen Buurthuis”, te realiseren.

  Dank , Ria Wijnands

 2. Evert schreef:

  Mooi, indrukwekkend verhaal. En een paar elementen zijn erg herkenbaar voor me – ik heb een poosje niets gekund na een motorongeval, en nu sta ik ook weer op zo’n tweesprong. Nouja, wie weet wat ik nog ga doen of waar ik terecht komt, maar ik zal je bookmarken 😉

 3. Floris schreef:

  Waar Chiara verschijnt onstaat reuring, dynamiek en gezelligheid. Een echte mensen mens, thuis in social media. “what does not kill you makes you stronger”. Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *