Het begon met een tweet

Het begon met een tweet van @droomcoach en @doehetnietzelf.

Het ging over een plek om een doehetnietzelf avond te organiseren. Ik haakte meteen in, want als gangmaker ben ik altijd opzoek naar brakke grond om iets nieuws op te starten!

 

@Doehetnietzelf: @droomcoach Waar was dit een reactie op? We hebben bijvoorbeeld Chiara in Leiden @GangmakerLeiden

 

@Droomcoach: @GangmakerLeiden @doehetnietzelf k heb plek waar t in zou kunnen 😉

 

Ik kwam in contact met @droomcoach, die mij weer linkte met Aucke&Linda, een hardwerkend stel in de binnenstad van Leiden met een loden last onder hun huis: een leegstaande winkel. We maakte een afspraak om te kletsen en te matchen.

 

 

@Droomcoach: Koffie met @GangmakerLeiden – ideeen vliegen over tafel.

Droomcoach:zeg @doehetnietzelf, had ik je al bedankt voor de succesvolle koppeling aan @gangmakerleiden? #mooieplannensmeden

 

Het klikte goed! Het idee van gangmaken sprak aan: reuring in ruil voor ruimte. Gangmakers gebruiken de winkel voor maatschappelijke projecten, de winkel krijgt zo wat meer positieve energie. Ook helpen we mee met het bedenken van een duurzame oplossing voor het gebruik van de ruimte: het opzetten van een nieuwe winkel voor en door creatieve ondernemers.

 

Een Doe Het Niet Zelf avond werd gepland met @Arnoud_ 1 van de bedenkers van het DHNZ-concept.

 

DHNZ OPEN STUDIO, wat is dat eigenlijk?

Tijdens een dag of een avond wissel je kennis en vaardigheden uit en krijg je antwoord op je eigen vragen of iemand helpt je met iets waar je mee worstelt. Zo kun je netwerken door te DOEN! Lekker praktisch en nog gezellig ook.

 

 

Na een bruisende DHNZ-avond hadden we een hoop input gekregen voor een nieuw winkelconcept in de vorm van 3 mindmaps.

Gangmakerij doehetnietzelf

Een paar gangmakers (@IJsselstroom @basbakker ) zijn toen verder gaan breinen over de mogelijke uitwerkingen van het plan. Qua inhoud was the sky the limit, maar hoe gingen we de financiering rond krijgen?

Met 150 mensen zij iemand toen!

Dit wordt een winkel dat gedragen wordt door 150 mensen, die ieder een tientje per maand betalen . Dat geeft genoeg basis om een de ruimte te huren en draaiende te houden. De ruimte wordt zo multifunctioneel ingericht, een soort buurtkamer waar alles mogelijk is en waar ruimte is voor experiment, ontmoeting en laagdrempelige activiteiten. Denk aan een huiskamerconcert, een vergadering of een creatieve workshop. Alles is daar mogelijk in goed overleg met elkaar. Er hoeft namelijk geen winst gemaakt worden, als iedereen zijn 10tje betaald is er een stabiele basis waarin mensen alle vrijheid hebben om te doen wat zij leuk vinden.

huiskamerconcert

 

 

Het Plan tot nu toe:

Geef 150 mensen de ruimte om wat leuks te doen en vorm met elkaar ook een community om die passies met elkaar te delen. Opeens zit je in de hobbyruimte van 150 mensen, dat betekent 150 mooie, nieuwe en prikkelende activiteiten waarbij er ook kruisbestuivingen ontstaan en je zo spelenderwijs kan uitproberen of je op een dag ook ‘de markt’ op wil gaan met jouw talent.

Op naar het volgende pand dus!

Wil jij ook ruimte om gave dingen te doen?

Blijf op de hoogte via www.gangmakerij.nl , Facebook, Twitter of kom naar 1 van onze events.

Logo_Gangmakerij_rood

 

 

 

 

4 Comments  to  Het begon met een tweet

 1. En: hoe is het nu met ‘de plannen’?

 2. Carina Dijkhuis schreef:

  Hoi Chiara,
  Waar is de betreffende ruimte, is het mogelijk om gewoon binnen te lopen? En hoe gaat het met een nieuwe ruimte? Ik heb mogelijk wel interesse om mee te doen.
  Aanvullende vraag: is het ook een plek waar bijvoorbeeld kleine dingen verkocht kunnen worden? Ik promoot (in het kader van MVO) ledlampen en telefoonopladers op zonne-energie, waarvan een deel van de opbrengst gaat naar projecten in ontwikkelingslanden, zodat de lampen daar tegen een lagere prijs verkocht kunnen worden. Het lijkt me leuk om daar eens iets over te vertellen of die te koop aan te bieden aan geïnteresseerden.
  Als er interesse is wil ik ook wel eens een workshop geven over hoe je eenvoudig energie kan besparen in huis (of kantoor).

  Groet, Carina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *